Eiendommen din er det en kommer og går fra flere ganger daglig og bruker daglig.
En fin hage eller uteområde er noe de aller fleste ønsker.

Det har blitt en mye større bevisstgjøring rundt funksjonalitet og utrykk for uterommet den senere tid. Det er en stor sammenheng med trivsel der uterommet ivaretar en god funksjonalitet og gir første inntrykket av boligen hver gang en kommer og går.

Mange har mange fine bilder og pynte gjenstander for å pynte opp i heimen, men oftest er det største bilde det en ser ut vinduet.

Det første en bør ha noen tanker om er ønske om funksjon og bruk av uteområdet. Behov for parkering, oppstilling plass, lagring, oppholds områder, lek / aktivitet, belysning og skjerming.

Vi anbefaler å ha budsjett eller ha en formening om hvor mye en ønsker å bruke. Material valg, omfang og tilkomst er det som ofte påvirker prisen mest. Om vi utfører arbeid i Sandnes, Stavanger, Sola, Randaberg eller Ålgård har lite innvirkning på pris. 

Vi er behjelpelige med råd og anbefalinger, slik du får mest mulig ut av investeringen din.

Mange velger ofte å ta hagen i en 2 gang, eller at vi tilpasser slik en kan gjøre deler av arbeidet som egeninnsats.

Når vi kommer på befaring og hører dine ønsker for uteområdet, og kommer med råd og anbefalinger. Med bakgrunn i dette utarbeider vi ett uforpliktende tilbud.

Kontakt oss

Gårdsrom

De fleste ønsker ett fast dekke, som forenkler renhold og ser fint ut. Det en må ha kontroll på her er.

 • Over vann oppsamling.
 • Behov for grunnarbeid/masse utskiftning.
 • Sikt sone ut mot vei.
 • Behov for kanter /murer (låse belegg og skille områder.
 • Plassbehov oppstilling.
 • Behov for strøm, belysning eller legge ned fremtidige trekkerør for dette.

Ellers handler det videre om det estetiske utrykket en ønsker. Material valg som belegg, kanter og murer. Beplantning om en ønsker faste områder eller om en ønsker å bruke opphøyde bed eller urner.

steinsystemer-opparbeidelse-av-gårdsrom-hage-1

Det kan være lurt å lage en beplantning som fanger opp endringene i årstidene og ser bra ut hele året.

Hage

Her er ønsker og behov til den enkelte veldig varierende, med utrolig mange muligheter.
Mange hager har lite areal, men med god planlegging og kunnskap er det utrolig hva en får til på mindre områder. Noen ønsker bare det skal se fint ut, mens andre vil ha en bruks hage eller en kombinasjon.

Det vi først tar kontroll på her basert på ønsker og behov.

 • Solforhold.
 • Grunnforhold (jord kvalitet, fundamentering til sitteplasser og stier).
 • Behov for drenering.
 • Sitteplasser/oppholdsplasser.
 • Eksisterende planter.
 • Avgrensninger og kanter.

Mulighetene er store og interessene er like forskjellige.

De fleste ønsker en beplantning som fanger opp endringene i årstidene og ser bra ut hele året, men krever lite stell. Her kan en bruke en del nytte planter om ønskelig som kan tas inn til dekor året rundt eller frukt, bær eller et lite kjøkken hage med urter og grønsaker.

Eksisterende planter har ofte vokst seg for store. Her kan vi ofte beskjære evt. flytte på plantene.

Plen er mye brukt, men mange sløyfer denne og gir mer plass til sitteplasser, planter og andre ting. Plener har og blitt lettstelte og finere der mange bruker robotklipper i dag.

Oppholdsplasser, defineres ofte med funksjoner som grill/utekjøkken, soling, vegger og tak for forlengelse av sesongen med peis eller terrasser varmere.

Skjerming av hage og områder foretas ofte med hekker, planter og levegger. Mange legger vekt på å slippe å sitte på utstilling. Her fins det mange løsninger og en må ofte være kreativ når en i dag bygger så tett som vi gjør.

Kontakt oss

Ta kontakt for en befaring!

Graving, drenering, beleggningstein, natursteinsmurer, utførelse av utomhus, brostein, skifer, støping, forskaling, støttemurer, opparbeidelse av gårdsrom, hage og anlegg. Ønsker du å få tilbud på det du trenger hjelp med, send oss en forespørsel!